PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gezi Rehberi


eternotan
31-05-2012, 13:45
"Çok gezen mi bilir, yoksa çok okuyan mı?" sorusuna ilkokul sıralarında yaşanan münazaralarda hemen herkes aşina olmuştur. Çoğu zaman büyük ve uzun uzadıya süren tartışmalara sebebiyet veren bu sorunun asıl cevabı, mutlak surette "her ikisi" olmalıdır. Ancak okumak yerine bizzat müşahede ederek gezen, olaylara tanıklık eden kişilerin de ciddi manada tecrübe edinecekleri mutlak bir gerçekliktir. Örnek vermek gerekirse, Afrika bölgesine gerçekleştirdiğiniz bir gezi (http://www.gezirehberi.gen.tr) ile Afrika'yı anlatan bir kitabı okumanız bünyenizde aynı etkileri uyandırmayacaktır.

Gezilerde söz konusu bölgeyi bizzat görecek, yaşantılarına tanıklık edecek ve tüm detayları kendinize göre yorumlayabileceksiniz. Ek olarak okuduğunuz kitaplarda yazar her ne kadar çaba gösterse de, objektif olarak gezi hakkında kendi yorumlarını yapma noktasında ciddi sıkıntı yaşayacaktır. Bir başkasının fikir kalıbı altında yaşamaktansa, bizzat kendiniz gezerek çok daha etkili ve kişisel çıkarımlarda bulunabilirsiniz.

Evet, gezmek mutlaka gerekli. Farklı bölgeleri ziyaret etmek, yeni kültürleri tanımak, bambaşka milliyetlerden insanlarla arkadaşlık bağı kurmak. "Hepsi iyi güzel de, tüm bunları nasıl gerçekleştireceğiz?" sorusunu sizler de soruyorsanız; cevap belli. Bir gezi (http://www.gezirehberi.gen.tr) rehberi bularak ziyaret edeceğiniz ülkeyi söz konusu rehberden bulmak, temel olarak bölge hakkında bir ön bilgiye ulaşmak. Tüm bunları Gezi Rehberi (http://gezirehberi.gen.tr/) adresi aracılığıyla yerine getirebileceğiniz gibi, farklı ülkeler hakkında da detaylı bilgi edinebilirsiniz. Tek yapmanız gereken siteye girerek aradığınız içeriği kategoriler arasından seçmek olacak.