PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tercüme ne demektir


cyberrx
10-11-2012, 13:39
Tercüme kelimesi anlam olarak bir dilden başka bir dile yapılan çeviri işlemidir yani çevrilecek olan metnin başka dildeki anlamını açıklamaktır. Tercümenin asıl metnin anlamını açıklaması gereklidir yada diğer bir anlatımla anlam kaybolmaması sağlanmalıdır. Çevirisi yapılan asıl metinin aslında uzak bir anlatıma sahip olmamalıdır. Tercüme işlemlerine ihtiyaç duyulan alanlar farklı olabilir. Örnek vermek gerekirse çeviri işlemleri yapılan bazı alanlar şunlardır ;
Noter tasdikli tercüme, yeminli tercüme, teknik alanlarda yapılan tercüme, hukuki işlemler için yapılan tercüme, tıbbi manada yapılan tercüme gibi.
Tercüme yapabilmek için iki dili de iyi derecede bilmek gerekir. İki dil yani çeviri yapılacak dil ve çevirisi yapılacak dil kast edilmektedir. Tercüme büroları bu konularda kişisel yeterliliği olmayanlar için bu işlemleri yapmaktadırlar. Vize işlemleri resmi yazışmalar sınıfında değerlendirilmektedirler. Mesela Amerika vizesi (http://tercumeburosu.net/amerika-vizesi.html) almak için yapılacak olan müracaat işleminde neden vize alınmak istendiğini ingilizce olarak anlatmak gerekir. Tercüme büroları genellikle yapılması gereken resmi işlemlerde bireylere ihtiyaç duydukları konularda çeviri hizmetleri sunmaktır.


http://tercumeburosu.net/logo.jpg

Tercüme 0212 245 45 04 - Anasayfa (http://tercumeburosu.net)

tekinak99
19-03-2014, 16:43
yeminli tercüme (http://www.alyatercume.com.tr/yeminli-tercume) diyince aklıma hep alya tercüme gelir :)