PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güncel Dini Video


LegendLord
26-01-2013, 19:44
Her insan hayatının bazı dönemlerinde hayatı, yaşamayı, hayatı anlamayı, varoluş nedenini sorgular. Bu gibi durumlar genellikle geçici olsa bile bazı durumlarda insanı küfre ve Allah?a karşı isyana bile sürükleyebilir. Böyle bir duygu değişimi yaşandığı anda yapılabilecek en iyi şey ilahiler (http://www.dinivideolar.net) dinlemektir. Bu sakin ve huzurlu müzik tarzı insanın Allah?a karşı olan imanını güçlendirebilir, maneviyatını yükseltir ve isyana düşmekten kurtarabilir.

Arapça karşılığı dini müzik olarak bilinen ilahiler (http://www.dinivideolar.net), dinleyen her insanın üzerinde olumlu bir etki yaratır. Huzursuz, agresif ve hırçın duyguların yaşandığı bir anda bir ilahi dinlemek insanı huzura ulaştırır ve sabretme duygusunu pekiştirir. Özellikle Allah’a, Peygamberlere ve ahiret gününe olan sevgi ve özlemin olduğu konuların ele alındığı ilahiler, günlük dünya işlerinden yorulan, bunalan, harap olmuş gönüllerin pasını siler ve huzur bulmasına vesile olur. İnsanoğlu çoğu kez amaç ile aracı karıştırmış ve dünyaya geliş sebebini unutmuş olabiliyor. Ahiret âlemine hazırlık yapmak için geldiğimiz dünyada sonsuza kadar kalacakmış gibi kendini kaptırabiliyor. Sürekli bitmeyen, ardı arkası kesilmeyen işler ve hırslar sonucunda yoğun bir stres yükü altında bunalan, yıpranan insanoğlu ne yapacağını bilmez bir halde isyana düşebiliyor. Oysaki bu dünyada allah?a kulluk etmek amacı ile bulunduğunu hatırlayabilse zaten bütün sıkıntısı anında yok olup gider. Kendisini düşünen kollayan seven bukadar büyük bir varlığın olduğunu biliyor olmak bile rahatlamasını ve sakinleşmesini sağlar.

İlahi dinlemek bu gerçekleri hatırlatmaya bir nebze de olsa yardımcı olur. İnsanoğlunun maneviyatını yükseltmek için yapılabilecek en önemli etkinliklerden birisi de ilahi dinlemektir. http://www.dinivideolar.net (http://www.dinivideolar.net/) adlısiteden seçip dinleyebileceğiniz ilahilerin etkisi ile maneviyatınız yükselebilir, duygularınız asıl amaca doğru yoğunlaşır, bu durumun etkisi ile dökeceğiniz gözyaşları ile kalbinizin pası silinir.

dinivideolar.net