PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Google Yeni Page Rank ve Arama Algoritması Orion


Munzevi
27-11-2009, 12:48
Her üç ayda bir değerlendirme sonucu verilen Google Page Rank yani New Google Search Engine Algorithm : Orion (http://www.hitnews.net/new-google-search-engine-algorithm-orion/) ” başlığıyla verilen haberde Googlenin Orion isimli algoritma sistemini Nisan 2006′da sessiz sedasız almasının altında yatan gerçekler zdnet ve digitalpoint destekli bir haberle verişmiş. Gelelim içeriğe öncelikle Google Toolbar yada PR siteleri ile öğrendiğimiz sitelerin PR değerleri büyük ihtimalle GİZLİ kılınacak. Yani PR sistemi kalmıcak ancak sitelerin Page Rank değerleri açıklanmayabilirmiş. Bu Link satan arkadaşları son derece üzeceği gibi büyük bir çöplüğü de silmiş olacak.

Buda şimdi nerden çıktı derseniz Avustralyada UNSW üniversitesinde doktora yapan İsrail asıllı 26 yaşındaki Ori Allon adlı arkadaş, doktora tezi olarak geliştirdiği Orion algoritmasını önce 18 ay içerisinde devreye sokulacağını belirtilmiş (http://www.theregister.co.uk/2006/04/10/google_buys_orion/).

18 aylık bu dönem ise tam bu sıralara denk gelmekte ve Ekim ayında son buluyor. Açıklanmayan yeni Page Rank degerleride bunu ispatlar bir durum gösteriyor..

Algoritmanın içeriği konusunda tabiki bilgi yok ancak öğrenim gördüğü Avusturalya Sidney de bulunan ve projenin destekcisi olan University of New South Wales (http://www.unsw.edu.au/news/pad/articles/2005/sep/Orion.html) sızan açıklamaya göre algoritma şu şekilde işliyor: Mesala Doğal sayıları aratıyorsunuz googlede, yeni algoritma kendini geliştiren bir yapıda olduğu için bu aramanın sonucunu grupluyor ve matematik baglamındaki sitelerden indexliyor.. Bu şekilde spam sonuçlar yani Türkçe sitelerde son derece bol olan kopyala yapıştır siteler sonuçlardan kalkıyor yada geriliyor. Ayrıca sizin Dogal sayıları ararken Tam sayılara yada real sayılara ihtiyaç duyacağını hesaplayarak geniş kapsamlı sonuçlar çıkarıyor.

Bu algoritmanın geliştirme aşamasında oluşan sonuçlarmış bunun çok daha geliştirildigi kesindir.Gelişmeleri yakından takip edecez ve sizlere buradan ulaştıracaz..

Şimdi demeyinki bu bizi ne alakadar eder diye Çünkü bu gelişim web site sahiplerini derinden etkilicek bir yapıda..
Ayrıca burdada bir yazı var (http://www.sonofnights.com/google-pagerank-ne-olacak.htm)



Ayrıca ilgili ingilizce kaynaklar:
http://zone.org/images/khz/buttons/quickreply.gif" alt="Hızlı Cevap[/img] (http://zone.org/newreply.php?do=newreply&p=96510" rel="nofollow" id="qr_96510" onclick="return false">[img)