Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gears of War


Bekq
30-11-2009, 19:21
Xbox 360’ın piyasadaki ilk yılının sonlarına doğru çıkan Gears of War Microsoft’un konsol konusundaki ilk önemli başarısıydı. Oyunun genel oynanışı itibariyle biraz zorlu şartlar sunması oynarken daha fazla dikkat ve parmaklarınızı her an tetikte tutmanızı gerektiriyor. Ve ardından bütün mekaniği tepenizden aşağı kalite moduyla deviriyordu ancak eğer isterseniz onlkine olarak bir arkadaşınızla birlikte oynayabileceğiniz Locust kuvvetleri seçeneği de bulunuyor. Daha fazla harita ve seçenek daha sonradan Xbox 360’ın online servisi tarafından eklendi. Tüm bu muhteşem özelliklere sahip oyun gidişatındaki hiç bir problemi yansıtmaksızın PC için piyasada ve Xbox 360’ta karşılaştığınız hiç bir problemle karşılaşma riskiniz yok. Eğer hiç Gears of War oynamadıysanız ya da anlayacak kadar vakit ayırmadıysanız bence kendinize biraz vakit ayırın ve oyunu deneyin pişman olmayacaksınız.

http://www.xoyun.com/oyunresimler/2596/goruntuler/6320.jpeg
Oyunun hikaye içeriği sizi haince davranışlardan dolayı hapiste olan eski bir asker Marcus Fenix’e götürüyor. Fakat savaş için onun dahiyane saldırganlığına ihtiyaç duyulduğu için onun acilen tahliye edilmesi gerekiyor dolayısıyla serbest bırakılıyor. Ve ardından eski asker kıyafetlerini giyerek Delta Takımındaki yerini alıyor. Ana düşmanınız Locust diye bilinen farklı ırk ve yaratıkların birleşiminden oluşan bir topluluk ve amaçları sizi ve gezegeninizi yok etmek. Oyunun genel gidişatı çok önemli değil ve zaten McGuffin’e ait bi kaç cihazla çalışıyor dolayısıyla yapmanız gereken temel olarak A noktasından B noktasına gidderken yol üstündeki tüm düşmanları ve saldırganları yok etmek. PC versiyonunda Xbox 360 versiyonuna göre daha fazla düşmana karşı mücadele etmeniz gerekiyor.

Şampiyonadaki yeni içerik önemli ancak genel bakış açısından o kdara da değerli oldupu söylenemez. Silinen sahneler olmasa çok daha başarılı olurmuş çünkü bu durum oyunun zorluk seviyesini ciddi derecede değiştiriyor. Yeni çerik geniş alanlarda daha iyi anlaşışılıyor ve düşmanların kombinasyonlarındaki değişiklikler daha geniş alanlarda oldukça anlaşılır bi hal alıyor. Kontrol noktalarının arası biraz daha uzak bir hal almış ve bu da eski versiyonlara göre daha zor bir hal alıyor. Bir bölüm 360 versiyonunun nerdeyse katlarca daha büyüğü gibi görünüyor ve neredeyse bitmeyecek kadar uçsuz bucaksız bir görünüm sunuyor. Yeni içerik oldukça güzel ama akıllara ziyan derecede değil.
http://www.xoyun.com/oyunresimler/2596/goruntuler/6321.jpeg
Gears of War’ın tüm özgünlüğü aynen korunmuş. Ve tüm paket Xbox 360 versiyonundan çok daha etkileyici ve keyifli, çünkü herşey daha interaktif bir halde ve bu da gerçekliği arttırıyor. Tabi bazı aksaklıklar söz konusu daha önce de değindiğimiz gibi kontrol noktalarının arası biraz daha kısa tutulsa ve daha fazla zorluk seviyesi seçeneği bulunsa çok daha iyi olurmuş “harcore” modunda oynadığınız zaman 12-13 saatte biten oyun en basit olan “casual” modunda hemen hemen yarı süreye düşüyor. Savaş alanı dizaynları muhteşeme yakın olmuş ve öylesine etkileyici bir yapıya sahip ki bir sonraki köşede karşıma ne çıkacak siye insanı düşündürüyor.

Oynanış gerçekten insanı tatmin ediyor ayrıca grafik tasarımlar o kadar hoş ki silahlar muhteşem hasarlar veriyor gibi görünüyor. Ayrıca oynadığınızda farkedeceksinizki Xbox’ın oyun kolu ya da PC’deki fare klavye senkronizasyonu gerçekten çok başarılı. Oyundaki genel taktik bir cismie doğru hızla koşup onun arkasına saklanmak ve ardından bir kaç atışla düşmanı alt etmek tabşi eğer edemezseniz o sizi ediyor. Fare klavye senkronizasyonu için standart WASD kontrol şemasını kullanıyorsunuz ve bir cismin ardına saklanıp tekrar kalkmak için SPACE tuşunu kullanıyorsunuz farenin sağ tuşuna basılı tutatrakda cismin ardından yükseldiğinizde hedef alma işini daha kolay yapabiliyorsunuz. Xbox için ise sol tetik tuşuyla cismi kontrol ediyorsunuz, sağ tetik tuşuyla atışları ve A tuşuyla koşabiliyorsunuz. Tüm bu kontreol ayarları oldukça sorunsuz çalışıyor. Fare oyun pedine göre her zaman hedef alıp ateş etmek için daha reflektif oluyor dolayısıyla online oyunlarda her zaman daha avantajlı oluyorsunuz.

8 oyuncuya kadar online oyun oynanabiliyor ve farklı oyun tarzları için bu kişiler iki takıma bölünebiliyor.Örnekler savaş alanında mevcut ve bu bir takım deathmatch’i tüm yapnaız gereken otomatik kontrol edilen düşmanları takım halinde alt etmek. Bazı diğer seçeneklerde ise daha taktiksel özellikler görülüyor. Sonuç olaral online modu tek kişilik moddan kesinlikle daha keyifli ve sizi çok daha uzun süreler oyalıyabiliyor.
http://www.xoyun.com/oyunresimler/2596/goruntuler/6328.jpeg

Gears of War’ın grafikleri PC versiyonunda olduğu kadar asla bu kadar başarılı olmamıştı tabi ki bu biraz sizin bilgisayarınızın özelliklerine de bağlı. Eğer oyunun gerektirdiği özellikler bilgisayarınızda mevcutsa yüksek çözünürlüklü görüntüler ve harika grafikler müthiş bir keyf sunuyor. Xbox versiyonundan kesinlikle daha iyi ve keskin görünüyor ve bu da bir konsol oyunundan PC’ye çevirilen oyunlar arasında bir ilk sayılabilecek bir şey. Oyun baştan ayağa bir PC oyunu hissi yaratsa da bazı oyuncular hala oyun pedi kullanmak isteyebilirler.
Müthiş silahlarıyla, gayet başarılı çoklu oyuncu seçenekleriyle ve aksiyon dolu içeriğiyle Gears of War kesinlikle muhteşem bir oyun. Eğer opyunun fanatiklerindenseniz veya konsol oyuncuları neyle uğraşıyor diye düşünen PC oyuncularındansanız bu oyun kesinlikle denemey değer ve emin olun sizi başında tutacak kadar muhteşem.