PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Call of Duty 3


Bekq
30-11-2009, 19:36
Konsollarda pek sık rastlayamıyoruz FPS tarzında oyunlara. Zaten elimizdeki bugüne kadarki örneklerde nedense bizi pek mutlu edemedi. Ama bu işin bilgisayardaki krallarından Call of Duty konsollarımıza üçüncü oyunları ile konuk olmak istiyor. Bakalım bu sonuncu CoD'la PS2'deki boşluk doldurulabilecek mi?


Oyunu ilk elime aldığımda acaba bilgisayarda oynadığım Call of Duty gibi mi diye soru işaretleri vardı. Çünkü CoD1'i ilk bilgisayarda oynadığımda müthiş bir haz almıştım. Medal of Honor'un öldür geç tarzından daha farklı bir havası vardı. Belkide ilk defa savaşırken gerçekten yalnız olmadığımızı hissettiriyordu. Bütün bu beklentiler ve pozitif düşünceler ile PS2'me oyunu taktım.

BAŞLARKEN
Oyunun açılış videosu yeni nesil konsollar için hazırlanmış Cod3'ün oyun içi görüntüleri ile başlıyor. Bu videoyu izledikten sonra ps2'mizin yaşlandığını görüyor ve üzülüyor ama yeni nesil konsollarda oyunların nasıl olacağı konusunda ipuçları almış oluyoruz.

Oyunun menüsü gayet sade tasarlanmış. Single player,multiplayer,profil ayarları,bonus seçenekleri mevcut. Hemen unutmadan; oyunun ince ayarlarını yapmanız için bir tüyo vereyim. Oyunun esas optons menüsü profil ayarlarına girdikten sonra karşımıza çıkan "manage"den ulaşılıyor.

Fransa'ya giren Alman askerlerinin görüntüsü ile başlayan ve o tarihi anlatan bir video bizi karşılıyor ve oyuna başlıyoruz. İlk bölüm oyuncu için training tarzında hazırlanmış ve tuşları öğretiyor. Bu kısa alıştırmadan sonra esas oyun başlıyor ve görev bizi çağırıyor. Oyunda 14 tane görev var. bu 14 tane görevde Amerikan,Polonya,İngiliz ve Fransız askerleri ile birlikte gerek silahla gerek tank ve toplarları kullanarak düşmanla karşılaşıyoruz. Ve bu 14 tane görev oyuncunu oyundan soğumaması için çok dinamik tutulmuş. sürekli aksiyonun içine çekiliyorsunuz. Bölümler birbirinden zor ve güzel. oyunun gerçekçiliğini arttırmak için crosshair'i kapatabilirsiniz. Böylece sadece nişan alarak isabetli atışlar yapabilirsiniz. Bunu yapınca oyundan aldığınız tat gerçekten artıyor.

http://www.xoyun.com/oyunresimler/513/goruntuler/4579.jpg

GÖZÜME TOZ KAÇTI KOMUTANIM

Grafiklere gelirsek; mekan tasarımları üzerinde uğraşıldığı daha ilk bölümden belli oluyor. Yıkıntı halinde kiliseler, yıkık evler,çiftlikler sizi savaş atmosferine sokuyor. Patlamalar ,havada uçuşan topraklar , yıkılan duvarlar,toz duman içinde yönümüzü bile kaybettiğimiz oluyor. Oyun içinde birkeç yerde karşınıza çıkacak olan köşelerde saklanmış alman askerleri bir anda üzerinize atlıyor ve L1-R1'e deli gibi basarak adamı üzerinizden atıyor ve bitirici darbeyi vuruyorsunuz. Bu ufak oyunlar gerçektende oyuncunun oynarken soğumasını engelliyor. Birde hiç bir oyunda görmediğim bomba kurma olayı varki bunu sadece konsolcular yaşayabilir ,çok hoşuma gitti. bombayı dayayıp R analoğu çevirerek zamanı kuruyor ve son olarak pimi çekip patlatıyoruz. İnsana sanki gerçekten birşeyler kuruyormuş hissi veriyor. Muhakkak yaşanılası bir deneyim.

Bazı kutular fizik kurallarına göre hareket ediyor,yıkılyor,parçalanıyor. Ama dediğim gibi bazı kutular sadece... oyunun genelinde bu fizik söz konusu değil. Ama bütün bu oyunun güzellikleri bazı hataları örtemiyor. Havada yürüyen askerler,birbiri üstünden uçarak geçen tanklar, duvara yapısıp titreyen radyolar,tahtalar rastladığımız zaman çok sinir bozucu olabiliyor. Ve genelde bu hatalar bizim takım arkadaşlarımız tarafında yaşanılıyor. Dikkatli gözler için bir ayrıntı; oyun sonu videolarında oyun içi yıkılan yerler sağlam gözüküyor.

http://www.xoyun.com/oyunresimler/513/goruntuler/4576.jpg


ALMAYA ve OYNAMAYA KESİNLİKLE DEĞER

Sesler konusunda oyun gerçekten çok iyi. Tüfeklerin patlaması,uzaklardan gelen makinalı sesleri,düşman haykırmaları,arkadaşların bağırışmaları derken iyi bir ses sisteminiz varsa komşuların kapıyı çalmaması içten bile değil.

Oyunu bitirdikten sonra açılacak olan bonus materiallerde de vakit geçirebilirsiniz. Zamanın savaş makinaları ve silahların çizimleri bulunmakta.Ayrıca 2.Dünya savaşı gazilerinin oyunda geçen savaşları anlattığı videolarda dönem hakkında bilgi veriyor.

Oyun eğer PS2'de FPS oynamak zor gelmiyorsa ya da biryerlerden başlamak istiyorsanız kesinlikle sahip olunması gereken bir oyun. Kendinizi cephede bir sürü askerle birlikte düşmana saldırıken kaybedebileceğiniz ve size savaşı yaşatacak yegane PS2 oyunu... Kendinize iyi bakın, ben St.Lo'yu almaya gidiyorum.


http://www.xoyun.com/oyunresimler/513/goruntuler/4578.jpg