Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : King of Fighters Neowave


Bekq
30-11-2009, 19:54
Geçmişten günümüze kadar uzanan King of Fighters serilerini bir sıraya koyacak olursam eğer, KOF Neo Wave ortalarda bir yer edinir kendisine. Özellikle 2 boyutlu dövüş oyunları tarihinde kendisine hatırı sayılır bir yer edinmiş olan King of Fighters oyunlarının sonuncusu olan Neo Wave, geliştirilmiş grafikleri, alışkın olmadığımız bir oynanılışı, ve tabii ki bir çok oynanılabilir karakteri ile, KoF fanlarını yine ekran başında kilitlemeyi başardı. Daha once hiç KoF oyunu görmemiş yada oyunu oynamış fakat beğenmemiş olan oyuncuları da cezbetmeye aday olan bir oyun olarak nitelendirebilirim bu oyunu. Hiç olmazsa online desteğini denemek için bu oyunu oynayacaklarından eminim. (özellikle bu incelemeyi okduktan sonra :)

http://www.xoyun.com/oyunresimler/384/goruntuler/4206.JPG

Dövüş oyunlarının güzel oyun olmasının temel nedeni, dövüş sistemidir. Neo Ware de dövüş sistemi, daha önceki oynlara göre, biraz değiştirilmiş durumda. Oyuna yeni dövüş modları eklenmiş. Çok daha güçlü kombolar ve çok daha göze hoş gelen süperler yapabiliyorsunuz dövüş içinde. Örneğin Super Cancel mod da, üç tane ayrı super barınız var. Bu barları yaptığınız hareketlerle ve rakibinize isabet ettirdiğiniz vuruşlarınızla dolduruyorsunuz. Bu super barlarını doldurduğunuzda, mükemmel hareketleri yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda Guard Break adı verilen bir özellikle, rakibiniz yapacağınız hareketi önceden sezerek savunmaya geçmiş olsa bile, hiç bir işe yaramıyor ve savunmasını kırarak rakibinizi bir güzel pataklıyorsunuz.

http://www.xoyun.com/oyunresimler/384/goruntuler/4205.JPG

Fakat bu kadar farklı dövüş modları ve yeni eklenmiş hareketler yada özel hareketlerin genel olarak size yeni bir oyun oynuyormuş havası yaşatacağını söyleyemem. Genel anlamda daha önceki KoF serileri ile hemen hemen aynı heyecanı yaşayacağınızı söylesem yanlış bişey demiş olmam sanırsam. Oyundaki üç ana moda ek olarak, "heat mode," denilen modal yeni heyecanlar yaşayacaksınız. Buradaki amacımız, saldırı gücümüzü arttırabilmek için, insanları öldürmemiz. Bu mod bana biraz yavan kalmış gibi geldi. Çünkü kurban ettiğimiz hayatları düşünecek olursak, verdiğimiz zararlar daha doğrusu saldırı gücümüz ve yaptığımız saldırılar bizi yeterince tatmin edemiyor. Ölmeye yakın, (ölmeye yakın darken hasta ve yaşlı demek istemiyorum) yani canı azalmış bir karaktere öldürücü vuruşları yapmak (fakat çok da öyle göze hitap edebilen vuruşlarla değil) KoF dövüş sisteminde çok büyük bir yenilik sayılmaz bana gore.

Dövüş sistemi daha önceki KoF oyunlarını hatırlatıyorken, görsellik olarak baktığımızda yeni oyn biraz daha gelişmiş diyebilirim. Karakter modellemeleri, çevre modellemelerine gore biraz daha zayıf duruyor. Animasyonlar güzelliğine güzellik katmış durumdalar. Fakat arka planlar kesinlikle gelişmişler. Bu minik ayrıntıları göz ardı edecek olursak, King of Fighters Neo Wave, bizleri hayal kırıklığına uğratarak daha once ne bulduysak aynısını tekrar karşımıza sunuyor.

Oyunun seslerinden biraz bahsedelim isterseniz. Karakter sesleri hatırda kalacak sesler ve tonlar ile süslenmiş. Fakat o kadar hızlı konuşuluyo ki :) bazen sinir bozucu olabiliyor. Oyun müzikleri de geçmiş oyunlarda olduğu gibi, hiç olmasa çok daha iyi olurdu dedirtiyor bizlere.

http://www.xoyun.com/oyunresimler/384/goruntuler/4213.JPG

NeoWave’de tek kişilik oyun ve takım oyunu modları (single ve team mod) bulunmakta fakat bir hikayesi felan yok. Bana sorarsanız aslında gerek de yok :) Oyundaki 43 tane seçilebilir karakter arasından üç tanesini seçerek takım oyunu modunda kapışıyorsunuz. Dövüşe başlamadan önce karakterlerinizin görünüşlerini seçiyorsunuz ve dövüş bir takımdaki tüm karakterler ölene kadar devam ediyor. Takımdaki karakterleri dövüşün ortasında değiştiremiyorsunuz. bir karakter ölünce ikincisi otomatikmen oyuna giriyor. Karakterlerin oynama sırasını da dövüşe başlamadan önce siz seçiyorsunuz. Single Player ve Team Mode seçeneklerine ek olarak, ana menüden ulaşabileceğiniz Practice ve Versus modları artık hepimize tanıdık geliyordur sanıyorum ki. Practice modunda sonsuz zamanlı olarak antrenman yapabiliyorsunuz. Versus modunda da bir arkadaşınızla kafa kafaya dövüşüyorsunuz.

Oyunun en büyük yeniliklerinden birisi online özelliği. Dünyanın her yerinden arkadaşlarınızla tek kişi yada takım oyunlarında dövüşebilir yada turnuvalara katılabilirsiniz. Üstelik 128 oyuncuya kadar desteklenen serverlarda turnuvalar oldukça eğlenceli geçecek gibi gözüküyor. Arcade salonlarında yada herhangi bir platformda bir dövüş oyunundaki temel hedefiniz siz ölmeden, karşınıza gelen karakterleri bir bir alt etmenizdir. İşte bu noktada oyunun yapay zekası devreye giriyor. oyunda ilerledikçe yapay zeka da artıyor ve karşınıza gelen rakipleriniz daha hızlı ve daha güçlü hareketler yapıyorlar. Fakat yine de oyunun yapay zekası size yetmeyebilir. Çünkü çoğu dövüş oyunu bir yerden sonra kolay gelmeye başlar. Bu anlamda oyunu online oynamak biz oyuncular için değişik ve güzel bir zevk olacak.

http://www.xoyun.com/oyunresimler/384/goruntuler/3540.jpg

Eğer daha önceden serinin diğer oyunlarını oynamışsanız, mutemelen şimdiye kadar yeni oyunu çoktan almışsınızdır. Eğer oyunu almışsanız muhtemelen şu anda bu satırları okumak yerine oyunu oynamaya devam ediyorsunuzdur:) (yazının burasına gelene kadar dayanamayıp gitmiş olacağınızı düşünüyorum) 2D dövüş oyunu hayranlarının mutlaka oynaması gereken efsanevi bir oyunun pek fazla geliştirilmemiş bir versiyonu diyerek King of Fighters NeoWave yi özetleyebilirim.

Herkese bol oyunlu günler dilerim ...