PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Stres, kanserin ikinci dostu


LAle
06-01-2019, 20:05
http://www.esaglikhaber.com/media/k2/items/cache/a1005f8e615c6cea34da62a85ca9af3a_S.jpg
Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Semiha Urvay, stres faktörünün kanser üzerindeki etkilerine yönelik bir açıklama yaptı. Stres faktörünün kanser hastalığı oluşumuna neden olmasa da ikincil bir etken olarak kanserin oluşumunu hazırladığını söyleyen Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Semiha Urvay, stres hormonlarının uzun vadede organizmanın direncini kırdığını belirtti.

Stresin ruhsal hastalıkların yanı sıra kişide iştahsızlık, kilo kaybı, aşırı yeme veya uyku hastalıklarına neden olduğunu söyleyen Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Semiha Urvay, stresin direk olarak kansere etkisi olmadığını ancak kansert oluşumunda ikinci planda kaldığını dile getirdi. Stresin kanser oluşumunu hızlandırdığı düşüncesinin senelerdir konuşulduğunu belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Semiha Urvay, stresli olan hastalarda olmayan hastalara ıranla yaşam süresinin daha kısa olduğunun bilgisini verdi. Aynı zamanda stresle mücadele için sigara, alkol ve dengesiz beslenme gibi durumların da kanserin gelişim sürecine katkıda bulunduğunun altını çizen Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Semiha Urvay, kanser ve stres arasında net bir ilişki olmadığını da söyledi.

Stresin oluşturduğu olumsuz etkiler ile kanserin yayılması arasında güçlü bir ilişki olduğunu dile getiren Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Semiha Urvay, neredeyse her kanser hastasının hastalığın ortaya çıkma sürecinde bir stres faktöründen bahsettiğini ifade etti.