PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çocuklarda demir eksikliği belirtileri


Narin
06-01-2019, 20:05
http://www.esaglikhaber.com/media/k2/items/cache/ea4adad29313636f2a6af94c948c6dee_S.jpg
Demir, vücudumuz*için en önemli minerallerden biri. Demir, hemoglobin üretir, oksijen taşır,*bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.*Çocuğunuzun da büyüme ve besin fonksiyonlarındaki gelişim için demire maksimum seviyede ihtiyacı vardır.

Yapılan araştırmalara göre*demir eksikliğinin görülme sıklığında çocuklar ikinci sırada yer alıyor. Bu*çocuklar öğrenme güçlüğü, büyüme geriliği ve iştahsızlık yaşıyor. Ayrıca*demir eksikliği bulunan çocuklar yaşıtlarına göre daha huzursuz ve huysuz oluyor.*Çocuğunuz daima huzursuzsa ve ağlama krizleri yaşıyorsa demir eksikliği olabilir. Gelişim için son derece önemli olan bu mineralin eksikliği, büyümeyi yavaşlatmanın dışında hareketsizlik, devamlı yorgunluk ve halsizlik gibi belirtiler de gösterir.

Bununla birlikte*çocuklarda görülen demir eksikliği*tırnak yapısında da kendini gösterebilir. Tırnaklar*çabuk kırılıyorsa demir eksikliği düşünülmelidir. Cilt solgunluğu da çocuklarda demir eksikliğinin varlığını işaret eden önemli bir diğer belirtidir. Baş dönmesi, kulak çınlaması, dilde yapı bozukluğu, ağrılı yutkunma, kabızlık ve nefes alma güçlüğü yine çocuklarda demir eksikliği belirtileri arasında yer alır.