PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlıklı dişler için şekersiz sakız çiğneyin!


AKIN
06-01-2019, 20:05
http://www.esaglikhaber.com/media/k2/items/cache/db4fc567ca6f38f6ec00bf19dfb7c044_S.jpg
Diş fırçalamalarınız arasında geçen 12 saat içerisinde, bakteriler diş minelerinize zarar verebilir. Bu durum çürükler, diş oyukları, kanal problemleri yaratabilir ve sonunda takma dişe mahkum kalabilirsiniz.

Araştırmacılar bu konuda yemeğin ardından ve diş fırçalaması sonrası şekersiz sakız öneriyor.

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, eğer 12 yaşındaki İngiliz çocukları yemekten sonra sakız çiğnemeye başlarlarsa, İngiltere’nin kamusal sağlık sistemi 8 milyon paund tasarruf sağlayabiliyor. (360.000 dentalcheckup ücretine eşit)
Bu araştırma sakız üreticisi Wrigley şirketi tarafından desteklenmiş. Fakat bu sizi şüpheye düşürmesin çünkü araştırmanın müspet sonuçları var.

Amerikan Diş Hekimleri Birliği sözcüsü MatthewMessina’ya göre “Ağzımızdaki asit ve bakteri miktarını düşürebilecek her şey diş çürümesine engel olabilir. Bu da daha az diş hekimi işi demektir.”

Herhangi biri şey yemek ya da içmek (su hariç) ağzımızda bakteri oluşturabilecek kalıntılar bırakır. Bakteriler ağzımızdaki şekerleri tükettikleri için diş minenize zarar veren asitleri üretirler.

Sakız çiğnemek hem dişlerinizin arasında kalan kalıntıları çıkarır hem de tükürük bezlerini çalıştırarak ağzınızı ıslatır. Tükürük dişlerinizi temizler, bakterileri ve asitlerini dişlerinizden söker. Ağzınızda biriken asit miktarı böyle azalabilir.

En iyi sonuçlar için, Dr. Messina’nın tavsiyesi yemek sonrası 20 dakika sakız çiğnemek. Sakızın şekersiz olmasına da dikkat! Şekerli sakızlar bakteri üretimini tetikleyebilir bile. Tabii şöyle düşünün; sakız çiğnemek ağız sağlığınız için ancak bir destek sağlayabilir. Diş problemleri için fırçalamaya ve hekimlerinizle görüşmeye dikkat edin.