PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Makyaj sevdanız yüzünden kanser olmayın!


ozLem
06-01-2019, 20:12
http://www.esaglikhaber.com/media/k2/items/cache/1aa2f7441c2e1e8ce1ae43bf58de9bfa_S.jpg
Denetimsiz olarak üretilen makyaj malzemeleri, nemlendiriciler, saç bakım ürünleri, tıraş kremleri gibi kişisel bakım ürünlerinde kullanılan bazı kimyasal maddeler, hormonları bozarak kanser oluşumuna zemin hazırlıyor.*

Meme kanserinin oluşumunda çevresel faktörler önemli rol oynuyor. Kozmetik üretiminde kullanılan bazı maddeler kanser etkenleri arasında yer alıyor ve meme kanserinden korunmak için kozmetik kullanımının sınırlandırılması gerekiyor.*Özellikle merdivenaltı üretilen kozmetik maddelerin hormon dengesini bozarak ve taklit ederek kansere zemin hazırlıyor. Bazı kozmetik ürünlerin içinde yer alan kimyasallar, vücutta östrojen ve diğer hormonları engelleyerek ya da onları taklit ederek hormonal dengeyi bozabilir. Bu da kansere zemin hazırlar.

Çeşitli bileşimlerden oluşan kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, meme kanseri ile bağlantıları araştırılan fitalat ve paraben grubundan kimyasalları içeriyorlar. Özellikle denetimsiz yerlerde üretilen bazı makyaj malzemeleri, nemlendiriciler, saç bakım ürünleri, traş kremleri ve jelleri paraben içeriyorlar. Oje, saç spreyi ve bazı kişisel bakım ve temizlik ürünlerinde renkleri tutmak ve kırılganlığı azaltmak için fitalat grubundan kimyasallar kullanılıyor. Kozmetik satın alırken ve kullanırken tüm bunlara dikkat etmeniz gerekir.