LAle
06-01-2019, 20:29
http://www.esaglikhaber.com/media/k2/items/cache/906ee85c30e6c4b7b42b578f7ac39e71_S.jpg
Kırmızı Acı Biber: Kırmızı bibere yakıcı özelliğini veren capsaicin içeren yiyecekler metabolizmayı hızlandıran besinler arasında ilk sırada geliyor.
Yeşil Çay: İyi bir antioksidan kaynağı olan yeşil çay içeriğinde kafein sayesinde metabolizmayı hızlandırdığı bir çok araştırma sonucu görülüyor.
Keten Tohumu: İyi bir omega-3 kaynağı olan keten tohumu tansiyon,kolesterol,kalp-damar sağlığına katkısının yanında bağırsak hareketlerini düzenleyerek metabolizmayı hızlandırıcı etkisi de bulunuyor.
Lifli Yiyecekler: Besinlerin sindirilmeyen kısmı olan lif(posa) vücudun harcadığı enerjiyi artırarak metabolizmanızın hızlanmasında yardımcı olur. Bunlar*yulaf,kepekli-tam buğday tahıl ve ekmek grubu,portakal,greyfurt,kabak çekirdeği,badem,yer fıstığı,kuru erik-kayısı,grefurt,ananas,yeşil yapraklı sebzeler...
Protein: Protein içeren besinlerin sindirimi karbonhidrat içerenlere göre daha geç yapılmaktadır.Buna bağlı olarak sindirim sistemimiz protein tüketimi sonrası sindirebilmek için daha fazla enerji harcamaktadır. Günlük beslenmemizde her öğünümüze bir protein kaynağını dahil ederek günlük harcadığımız enerjiyi arttırabiliriz. Protein kaynağımızı kırmızı etten çok balık,tavuk,hindi,yumurta ve süt /yoğurt grubu olarak seçebiliriz.
Ananas: Ananasın içeriğinde yer alan bromelain adlı proteinlerin sindiriminde görevli enzim sayesinde proteinlerin sindirimi hızlanır ve vücutta yıkım olayı artar buna bağlı olarak metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır.Aynı zamanda ananas diüretik etkisiyle ödeme karşı birebirdir.
Tarçın: Tarçın kan şekerini düzenlemeye yardımcı etkisiyle ani kan şekeri düzensizliğini gidermede yardımcı olup acıkma sürenizi geciktirir.Bunun yanında sindirim sırasında vücut ısısını yükselterek termik etki sağlar ve metabolizmayı hızlandırmada yardımcı olur.
Kuşkonmaz: Kuşkonmaz lifli yapısıyla metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı,bağırsak dostu aynı zamanda iyi bir idrar söktürücü olup ödem atmaya yardımcı düşük kalorisiyle diyetlerin vazgeçilmezidir.
Kırmızı Acı Biber: Kırmızı bibere yakıcı özelliğini veren capsaicin içeren yiyecekler metabolizmayı hızlandıran besinler arasında ilk sırada geliyor.
Yeşil Çay: İyi bir antioksidan kaynağı olan yeşil çay içeriğinde kafein sayesinde metabolizmayı hızlandırdığı bir çok araştırma sonucu görülüyor.
Keten Tohumu: İyi bir omega-3 kaynağı olan keten tohumu tansiyon,kolesterol,kalp-damar sağlığına katkısının yanında bağırsak hareketlerini düzenleyerek metabolizmayı hızlandırıcı etkisi de bulunuyor.
Lifli Yiyecekler: Besinlerin sindirilmeyen kısmı olan lif(posa) vücudun harcadığı enerjiyi artırarak metabolizmanızın hızlanmasında yardımcı olur. Bunlar*yulaf,kepekli-tam buğday tahıl ve ekmek grubu,portakal,greyfurt,kabak çekirdeği,badem,yer fıstığı,kuru erik-kayısı,grefurt,ananas,yeşil yapraklı sebzeler...
Protein: Protein içeren besinlerin sindirimi karbonhidrat içerenlere göre daha geç yapılmaktadır.Buna bağlı olarak sindirim sistemimiz protein tüketimi sonrası sindirebilmek için daha fazla enerji harcamaktadır. Günlük beslenmemizde her öğünümüze bir protein kaynağını dahil ederek günlük harcadığımız enerjiyi arttırabiliriz. Protein kaynağımızı kırmızı etten çok balık,tavuk,hindi,yumurta ve süt /yoğurt grubu olarak seçebiliriz.
Ananas: Ananasın içeriğinde yer alan bromelain adlı proteinlerin sindiriminde görevli enzim sayesinde proteinlerin sindirimi hızlanır ve vücutta yıkım olayı artar buna bağlı olarak metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır.Aynı zamanda ananas diüretik etkisiyle ödeme karşı birebirdir.
Tarçın: Tarçın kan şekerini düzenlemeye yardımcı etkisiyle ani kan şekeri düzensizliğini gidermede yardımcı olup acıkma sürenizi geciktirir.Bunun yanında sindirim sırasında vücut ısısını yükselterek termik etki sağlar ve metabolizmayı hızlandırmada yardımcı olur.
Kuşkonmaz: Kuşkonmaz lifli yapısıyla metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı,bağırsak dostu aynı zamanda iyi bir idrar söktürücü olup ödem atmaya yardımcı düşük kalorisiyle diyetlerin vazgeçilmezidir.