PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tatlı krizinin suçlusu: Düzensiz beslenme


LAle
06-01-2019, 20:29
http://www.esaglikhaber.com/media/k2/items/cache/82f3d53bbc96c7ec37014b9ba7848741_S.jpg
Dönem dönem tatlı yemeye karşı isteğimizin artığı doğru. İşte bu krizi sebep olan en büyük etkenlerden biri de*düzensiz beslenme. Tatlı krizleriyle başa çıkmak ve kan şekerinizi dengede tutmak için günlük beslenmenize dikkat etmeli, yeterli ve dengeli olmasına özen göstermelisiniz.

Yeterli enerji ve besin ögelerini alamayan, uzun süre aç kalan, yanlış diyetler uygulayan, öğünlerini düzenli tüketmeyen kişilerde tatlı isteği daha fazla oluyor.*Ne kadar*tatlı tüketirseniz o oranda*tatlıya olan eğiliminiz de artar.*

Beynin serotonin ve endorfin adı verilen mutluluk hormonları yaşanan sıkıntılarla beraber daha az salgılamaya başlar ve kendimizi mutsuz hissederiz. Böyle durumlarda tatlının*bizi mutlu ettiğine inanırız. Özellikle adet öncesi dönemde kadınlarda tatlı isteği yine hormonların etkisi ile artış gösterir.

Tatlı krizinizi iyi yönetmenin sırrı öğün atlamamanız. Ayrıca öğün aralarında minimum 2 maksimum 4 saat olacak şekilde günde 5-6 öğün beslenmeye özen göstermelisiniz.*Pirinç yerine bulgur, kinoa, beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek, karpuz muz yerine elma, armut, şeftali tercih edebilirsiniz.