PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye-Norveç


Munzevi
07-12-2009, 17:21
Şimdi halay zamanı!

Yunanistan karşısında tarih yazan A Milli Takımımız bugün Norveç'le kozlarını paylaşacak. Ay - yıldızlı ekibimiz, Frankfurt'ta oynayacağı son seyircisiz maçı da kazanırsa 2008 Avrupa Şampiyonası finallerine katılma yolunda dev bir adım daha atacak





ERHAN TELLİ



Atina'da 4 gün önce Yunanistan'ı bozguna uğratan A Milli Takımımız, 2008 Avrupa Şampiyonası eleme grubundaki 5. maçında bugün Norveç'i, Frankfurt'ta konuk edecek. FIFA'nın verdiği üç maçlık seyircisiz oynama cezasını bu karşılaşmayla noktalayacak olan ay - yıldızlılar, Norveç'i de mağlup ederek 5'te 5 yaparsa 2008 finallerine katılmak için çok büyük bir avantaj ele geçirecek.





İki Emre de sahada

Ay - yıldızlı ekibi, Yunanistan karşısına çift forvetli 4-4-2 sistemiyle süren Teknik Direktör Fatih Terim, sarı kart cezalısı Gökhan Zan ve sakat Gökhan Ünal'ın yokluğunda taktiğini 4-4-1-1 olarak değiştirecek. Cezası biten Emre Belözoğlu'na 11'de forma verecek olan Terim; Hakan Şükür'ün arkasında, Tümer'i oynatacak. Sağ arka adalesinde gerilme olan Tümer'in oynamaması durumunda Gökdeniz görev yapacak. Gökhan Zan'ın yerine ise Servet'in yanında Emre Aşık forma giyecek. Savunmanın solu da, Atina'da sakatlanan İbrahim Üzülmez'in yerine görev yapan ve performansıyla alkışlanan Volkan'a teslim edilecek.





'Aynı hırsı istiyorum'

Terim, dün taktik toplantısı düzenleyerek Norveç'in özelliklerini en ince ayrıntısına kadar futbolcularına anlattı, isteklerini tek tek sıraladı. Norveç'in, Bosna Hersek maçını izleyen yardımcısı Müfit Erkasap'ın raporunu oyuncularına aktaran Terim'in, "Sizlerden, Yunanistan maçındaki hırsı, mücadeleyi bir kez daha sahaya yansıtmanızı istiyorum" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Ay-yıldızlılar dün akşam maçın oynanacağı statta yaptığı antrenmanla hazırlıklarını tamamladı. Çalışmayı Haluk Ulusoy ve yöneticiler de izledi. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ise antrenman öncesi otele giderek millilere moral verdi. İdman öncesi Commerzbank Stadı'nın çalışanları ile futbol federasyonu üyelerinin yaptığı maç ilgiyle izlendi.

Bu arada millilerde Volkan Demirel, Aurelio, Hamit Altıntop ve Sabri sarı kart cezası sınırında maça çıkacak.





'Yenilirsek dost oluruz'



Norveç Teknik Direktörü Age Hareide, Türkiye'nin çok güçlü bir takım olduğunu söyledi, "Ancak rakibimiz kaliteli oyunculara sahip diye bırakıp gidecek değiliz" dedi. John Carew'le birlikte basın toplantısı düzenleyen Hareide, "Grubun liderinden alacağımız puanlar bizim için moral olacak. Eğer yenilirsek, Türkiye'nin yardımına ihtiyaç duyacağız ve Yunanistan'ı yine yenmelerini isteyeceğiz. O zaman Türkiye ile iyi bir dost da olabiliriz" diye konuştu.

Hareide, Atatürk posterinin tribünde açılmasından rahatsızlık duymayacaklarını da belirterek, "Önemli değil. Sahanın neresine isterseniz koyabilirsiniz" ifadesini kullandı.

Carew ise "Türkiye zafer sarhoşu olabilir ve kendilerine çok güvenebilirler. Maçı 2-1 kazanacağımıza inanıyorum" açıklamasını yaptı.





TÜRKİYE



V.Demirel

Hamit

E.Aşık

Servet

V.Yaman

Sabri

Aurelio

E.Belözoğlu

Tuncay

Tümer (Gökdeniz)

Hakan



NORVEÇ



Myhre

Riise

Hangeland

Hagen

Storbaek

Brenne

Haestad

Andresen

Strömstad

Helstad (Holm)

Carew





C GRUBU

TAKIMLAR O G B M A Y P

TÜRKİYE 4 4 0 0 12 1 12

Yunanistan 4 3 0 1 7 4 9

B.Hersek 5 2 1 2 10 12 7

Norveç 4 2 0 2 7 4 6

Malta 4 1 1 2 5 9 4

Macaristan 4 1 0 3 5 8 3

Moldova 5 0 2 3 3 11 2







GÜNÜN PROGRAMI



19.00 Malta - Yunanistan,

20.30 Macaristan - Moldova



3. dalya beklentisi



Ay - yıldızlılar, bugün resmi maçlarındaki 300. golü bulmak için de mücadele erecek. 84 yıllık süreçte 224 resmi karşılaşmaya çıkan A Milli Takımı, 299 golü rakip filelere bıraktı.





3-3 eşitlik var



Türkiye, bundan önce Norveç ile oynadığı 7 maçın 3'ünü kazandı, üçünü ise yenilgiyle tamamladı. Sadece bir karşılaşma berabere sonuçlandı. Gollerde 12-7 Norveç üstünlüğü bulunurken, ay - yıldızlı ekip rakibiyle en son 2001'de karşılaştı, bu maç 1-1 berabere sonuçlandı.

Milliyet



Maç ATV 21:00de