Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başkasının sitesine link alarak kendi sitenizi yükseltme taktiği


Rasty
11-12-2009, 23:18
Herkesin kullandığını düşünmediğim ve son derece etkili olduğunu gördüğüm bir taktiği paylaşacağım. Yazının tamamından da görüldüğü üzere bu yazıda herhangi bir link yok ve herkesin her köşe başında yazdığı şeylerden de değil. Öyle "süper taktik" vs deyip word döküman haline getirip satmıyoruz da. Bu anlamda seocu arkadaşların bazılarını insafa davet ediyorum.

http://www.varolmak.com/celik-kapi.png

* Çokça söylenen birşey vardır : Sayfanızla ilgili sitelerden link alın diye.
* Bir diğeri de şudur, yükselmek istediğiniz kelimede ilk sayfada olan sitelerden link alın.

İkisi de saçmadır, zira kimse kendisine rakip olacak bir siteye, ilk sayfada çıktığı kelimeden link vermek istemez, verse de ciddi bir masrafı olacaktır.

Bu olması zor durum gerçekten etkili midir?

Evet mükemmel derecede etkilidir, sizin onlarca dofollow blogdan yorum kasmanızdan bu şekilde alacağınız bir tek link çok daha fazla etki edecektir.

Alıntı:
Peki bunu minumum masrafla ( veya masrafsız ) nasıl yapacağız ?
Evet anlatacağım şey de tam olarak bu zaten :

1- Öncelikle yükselmek istediğiniz kelime veya kelime grubuyla ilgili bir siteden tanıtım yazısı satın alacaksınız, r10'da 10-15 tl ye hallediliyor. Veya ücretsiz bir blog açıp indexleteceksiniz. ( ikisi de olur farketmez )

2- Tanıtım yazısının başlığında ve url'sinde yükselmek istediğiniz kelime veya kelime grubu geçmeli. Mesela : "Çelik Kapı" kelimesinde yükselmek istiyorsanız blogunuza girdiğiniz yazıda veya satın aldığınız tanıtım yazısının başlığında ve url'sinde bu kelimeler geçmeli :

Çelik Kapı Sektörünün Sorunları , attp://mehmetkarasudangelen.org/celik-kapi-sorunlar.html gibi.

3- Tanıtım yazınızda kendi sitenize "çelik kapı" ve bu anahtar kelimenin türevleriyle ilgili sayfalarınıza link veriyorsunuz. 3-4 linki geçmesin.

Mesela, çelik kapı, çelik kapı modelleri, çelik kapı kampanyası, çelik kapı fiyatları.

Yükselmek istediğiniz kelime grubu ve linkiniz ilk paragrafta ve özellikle ilk 100 karakter içerisinde geçsin.
Son paragraftada çelik kapı ve türevleri anahtar kelimeleri bulunsun.

4- Minimum 5 ayrı domainden, bu satın aldığınız tanıtım yazısına dofollow yorum kasın. ( kendi sitenize değil, satın aldığınız tanıtım yazısına link vereceksiniz )

( ayrı bloglar açarak, oradan link vermeyin, indexlenmesi uzun sürecektir ayrıca google ilişki kurabilir ve linkerin değerini düşürebilir, bu işlemi dofollow bloglardan yapın )

Ancak, tanıtım yazısı aldığınız bu yazı ana kelimenizde yükselmesin diye, kelimenizin türevlerinden link verin.

Mesela blogspot, wordpress, blogcu, aa.com, bb.com dan link alırken satın aldığınız yazıya link vereceksiniz ama çelik kapı modelleri, çelik kapı fiyatları, çelik kapı kampanyası şeklinde linkler vereceksiniz bu yazıya. Kendi yükselmek istediğiniz "Çelik Kapı" kelimesinde değil.

Alıntı:
Bu işin mantığı şu, google'ı satın aldığınız yazının, çelik kapı ile ilgili referans kabul edilebilecek bir sayfa olduğuna ikna edeceksiniz.


5 farklı sitenin çeşitli çelik kapı türevlerinde referans olarak gördüğü yazıda da size referans veriliyor ve "çelik kapı" şeklinde sayfanıza link veriliyor olduğu için de sahip olabileceğiniz en değerli backlinki böylelikle elde etmiş oluyorsunuz.


5- Bu durumu 5 ayrı tanıtım yazısında, ve bu tanıtım yazısına verilmiş her biri birbirinden farklı 5 farklı siteden bu tanıtım yazısına aldığınız linklerle tekrarlayın. En zor kelimelerde sitenizin şahlandığını göreceksiniz.

Yukarıdaki resmi biraz inceleyin.

Gayret kuldan, başarı Allah'dan.