PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : NUMARA TAŞIMADA REKOR: Bir yılda 8 milyon 372 bin numara taşındı


Rasty
29-12-2009, 17:27
Numara taşımada 1 yıl geride kaldı. 10 milyon 150 bin abone numara taşıma için başvurdu. 8 milyon 372 bin numara taşındı.


Avea da açıklama yaptı ve “Turkcell’den 439 bin, Vodafone’dan 128 bin abonenin numarasını taşıdığı Avea, iki rakipten de net abone kazanan tek operatör oldu” dedi

Geçen yıl 9 Kasım’da başlayan Numara Taşınabilirliği uygulamasından 1 yılda 8 milyon 372 bin abone yararlandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerine göre, uygulamada, 10 milyon 150 bin abone numarasını taşımak için başvurdu. 1 yıllık sürede 8 milyon 372 bin abone cep telefonu numarasını değiştirmeden başka operatöre geçerken, 1 milyon 450 bin abonenin talebi ise reddedildi. Abonelerin numara taşıma taleplerinin ortalama 2 gün içinde karşılandığı kaydedildi.

328 bin abonenin ise numara taşıma talebi değerlendirme aşamasında bulunuyor. Türkiye’deki cep telefonu abone sayısı 67 milyonu buldu.

Bu arada numara taşınabilirliği ile ilgili açıklama yapan Avea, birinci yılı 567 bin net aboneyle tamamladığı bildirdi. Avea’dan yapılan yazılı açıklamada, “Turkcell’den 439 bin, Vodafone’dan ise 128 bin abonenin numarasını taşıdığı Avea, bu süreçte her iki rakip operatörden de net abone kazanan tek operatör oldu” denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Avea Strateji Grubu’nun Genel Müdür Yardımcısı Kadir Boysan, numara taşınabilirliği ile sektörün gerçek bir dinamizm kazandığını, müşteri lehine birçok tarifenin hayata geçtiğini gördüklerini vurguladı. Boysan, şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde, yurtdışı örneklerinde olduğu gibi, Türkiye’de de GSM kullanıcılarının operatörler arasında sıklıkla geçiş yaptığına tanık olacağız. Dolayısıyla sektörde rekabet giderek artacak, operatörler sundukları ürün ve hizmet çeşitliğini tüketici lehine geliştirerek birbirlerinden ayrışmaya çalışacak. Rekabet ortamında kazananın tüketici olacağına inanıyor ve bu rekabeti destekliyoruz.”