PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Blog Yorumlarındaki Backlink İle Normal Backlink Arasındaki Fark


admilx
07-02-2010, 19:26
Alıntı:
Merhabalar.
Genel olarak wordpress kullanıyorum.[Hatta wp ile tanıştığımdan beri tüm sitelerim wp oldu ]

seo konusunda zone'dan bi arkadaşın (hitman olması lazım bu şahsın) blogundan öğrendiğim seo eklentilerini her siteme uygularım ve verim aldığımı düşünüyorum.

Burada sizlerle istişare etmek istediğim konu ben şöyle bir yol öğrendim msn üzerinden tanıştığım bi ağabeyden. Önce google'da rekabetin yüksek olduğu kelimelerde üst sıralarda olan sitelerin backlinklerini yokluyorum. Daha sonra bu backlinklerin içerisinde "yorum" bırakılarak kazanılmış , başka değişle "beleş" olan backlinklerden faydalanmak istiyorum.

Bu yöntemi bir çoğunuz biliyodur. Sormak istediğim "thanks" yazarak kazandığımız bu PR4 , PR5 ve hatta PR6 sayfalardaki backlink ile kaliteli bir sayfada blogumuza link verilerek aldığımız backlinkten farkı nedir ?

(Aslında soruyu sorarken cevabı içinde vermişim , google'da üst sıralardaki sitelerden bahsettim , demekki işe yarıyormuş Fakat bu sitelerin binlerce backlinki bulunmakta ben 30 adet PR4-5-6 Sayfa backlinkinden bahsediyorum)


Cevabım:
Öncelikle güzel bir konuya değinmişsiniz. Kendi bilgim dahilinde cevabımı vereyim.

Bahsi geçen yorumların yapıldığı bloglar, dofollow kategorisine giren bloglardır. Tabii ki genelde dofollow olan bloglardır. Ancak ekleyen kişiye göre değişebilir. Dofollow bloglar, pageranka etki eder mi? Kısmen evet diyebiliriz. Pagerank değeri yüksek olan ve dofollow kategorisindeki bloglara bu şekilde adres kaydetmeniz, sizin yararınıza olacaktır.

Şimdi asıl konuya gelelim; normal çıkışlar ile bloglara yapılan yorumlar ile kazanılan ve sizin tabirinizle "beleş" çıkışlar arasındaki farka. Eğer bir siteden normal bir çıkış alırsanız, bu tüm sayfalarda gözükür ve organik bir çıkış olarak kabul edilir. Yani herkesce yapılan normal çıkışlar. Ancak yorum şeklinde kazanılan çıkışlar normal çıkışlara göre çok daha az etkilidir çünkü her sayfada gözükmezler ve bu tür bloglara çok fazla yorum şeklinde çıkış eklendiği için pagerank değerinize çok az etki ederler.

Ancak tek amacınız pagerank olmamalıdır. Bu tür çıkışlar (backlinkler) sağladığınız taktirde, o siteyi gezen örümcekler (botlar) yorumdaki bağlantınızı (site adresinizi) görürler ve sitenizi ziyaret ederler. Böylece Google dizinlerine daha çabuk eklenirsiniz. Yani içerik güncellemeleri daha çabuk Google'a yansır; webmaster deyimi ile siteniz daha çabuk indexlenir.

Saygılar
Sercan ŞANAL
Acemi Webmaster
__________________