PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Osman Müftüoğlu : Üzümün çekirdeğinde ne var?


Ceren
22-06-2019, 04:51
Yoğurdunuzu, salatalarınızı veya çorbalarınızı içine 1-2 çay kaşığı üzüm çekirdeği ekleyerek tüketin. Çünkü üzüm çekirdeği müthiş bir antioksidan deposu!Üzüm çekirdeğinin içindeki ana antioksidan; proantosiyanidinlerdir.Ayrıca yüzde 15 protein, yüzde 25 yağ, yüzde 45 posa (lif), bol aminoasit, mineral (demir, kalsiyum, çinko, bakır) ve bir miktar da vitamin (özellikle E vitamini) içerir. Proantosiyanidinlerin yangı yani iltihap baskılayıcı, yara iyileştirici, damar koruyucu, mikrodolaşımı destek...