PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Creative by Nature Teması Türkçe | Muhteşem Bir Tema


Avira
14-10-2009, 18:23
http://www.rss-ems.com/blog/wp-content/uploads/2009/10/release.jpg (http://www.rss-ems.com/blog/wp-content/uploads/2009/10/release.jpg)
Tema Yayımcısı: Smashing Magazine (http://www.smashingmagazine.com/2009/07/30/free-portfolio-wordpress-theme-creative-by-nature/)
Tema Tasarımcısı: CSS Mayo (http://cssmayo.com/freebies/free-wordpress-themes/creative-by-nature/)
Türkçesi: RSS-EMS (http://www.rss-ems.com/)
Demo: Demo Alanı (http://cssmayo.com/preview/creative_by_nature/)
Wordpress Download: İndir (http://www.rss-ems.com/blog/wp-content/uploads/creative-by-nature-TR.zip)
PSD Download: İndir (http://cssmayo.com/download/free-wordpress-themes/psds/creative-by-nature.zip)
Smashing Magazine ‘in sponsorluğunda CSS Mayo’nun tasarladığı tema, tasarımcılar için gerçekten güzel ve gelişmiş yüksek kaliteli tema. Görünüşte ne var ben de yaparım dense de akıllıca eklenmiş kodlar ile inanılmaz bir sistem geliştirilmiş. Wordpress’i çok iyi tanıyorum ama bu tarz özellikleri kullanmaya hiç gerek görmemiştim. Bana da farklı bir bakış açısı tanıttılar.
Kısaca temayı kurmak ve kullanmak diğer temalara göre zor. Fakat aşağıda sizler için güzel bir anlatım hazırladım. Dikkatlice uygularsanız halledebilirsiniz ve tahminimce bu zorluktan dolayı kullanıcı sayısı düşecek ve eşsiz bir temaya sahip olacaksınız. Pes etmeyin.
Özellikleri



Mükemmel Bir Üst Menü
Çalışma(Portfolyo) için alan
PSD
Bileşen Desteği
WordPress 2.5 ve yüksek versiyonları destekler
Design + XHTML/CSS + Jquery + Wordpress

http://www.rss-ems.com/blog/wp-content/uploads/2009/10/full_preview-221x300.jpg (http://www.rss-ems.com/blog/wp-content/uploads/2009/10/full_preview.jpg)
Kurulum



»Zipten çıkan klasörü blog FTP dizininizin wp-content/themes kısmına kopyalayın.
»Wordpress Admin Paneline Giriş yapın.
»Tasarım bölümüne gelin ve temanın üstüne tıklayarak aktifleştirin.
»Bileşen ayarlarını yapın.
»Zipten çıkan creative_by_nature-export.xml dosyasını tools/içeri aktar/WordPress alanından yükleyin. resim 1 (http://www.rss-ems.com/blog/wp-content/uploads/2009/10/x1.png) ve resim 2 (http://www.rss-ems.com/blog/wp-content/uploads/2009/10/x2.png) deki senaryodur.
» Admin Paneli > Ayarlar> Okuma alanına giderek resim 3 (http://www.rss-ems.com/blog/wp-content/uploads/2009/10/x3.png)‘deki gibi yapın.
»PSd dosyası ile kendi logonuzu oluşturun.
»Altaki Ek Bilgi Dersimizi İnceleyin.
»Tadını çıkarın!

Katkılarımız



Eksiksiz Türkçe Çeviri
Butonların Türkçe Çevirisi
Eksiksiz tanıtım!

Ek Bilgi Dersi

Eh tema karışık ama sizin için basitleştiriyoruz. Yeni blog girdisi normal bir şekilde yazı ekle alanından istediğiniz gibi yapıyorsunuz. Fakat portolyo ögesi eklerken işler bu şekilde yürümüyor. Portfolyo alanına ekleme yapmak isterseniz:


Admin panelinde “Sayfalar > Yeni Ekle”
Başlık girin
Boyutu: 290×230 px olan bir resim bağlantısı ekleyin ve “devamı” etiketini kullanın. Ardından kısa bir açıklama girin ve tekrar “devamı” etiketini kullanın. Sonra uzun ek bilgilerinizi girin.
Eğer çalışmaya link vermek isterseniz özel alanlara “url” etiketiyle ekleyin.
Sayfa seçeneklerini düzenleyin.

Sonuç olarak admin panelinizdeki görüntü resim 4 (http://www.rss-ems.com/blog/wp-content/uploads/2009/10/x4.png)‘deki gibi olacaktır.
Yazınızın görüntüsü de resim 5 (http://www.rss-ems.com/blog/wp-content/uploads/2009/10/x3.png)‘dei gibi olacaktır.
Ayrıca temayı kullanıma tam anlamıyla sokmak için resim 6 (http://www.rss-ems.com/blog/wp-content/uploads/2009/10/x6.png)‘daki ögeleri düzenlememiz gerekiyor. Yani blogunuza eklenmiş bir takım yazı ve sayfalar var. Bunları tek tek düzenlemeniz gerekiyor. Sayfaların hiçbirini silmeyin, yazıların hepsini silebilirsiniz.
Bu yazıda yer alan her şeyi okuduysanız herangi bir sorununuz olmayacaktır. Şayet unuttuğum bir şey varsa iletişime geçmekte çekinmeyin.
(Türkçe)İndir (PSD’li) (http://www.rss-ems.com/blog/wp-content/uploads/creative-by-nature-TR.zip) – Demo (http://cssmayo.com/preview/creative_by_nature/) – PSD (http://cssmayo.com/download/free-wordpress-themes/psds/creative-by-nature.zip)