PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Telefonunuzun şarjı çok sık bitiyorsa bunları yapın!


ozLem
16-01-2020, 01:13
http://i.milimaj.com/i/milliyet/75/460x340/5e1f260e55427e12500ba774.jpgParlaklığı azaltın

SUPER AMOLED ve OLED ekranlar görüntülerin netliği konusunda etkili bir performans sergilese d telefonun pilini kısa sürede tüketebiliyor. Bu sorunun çözümü ekran parlaklığını azaltmak oluyor.

Konum özelliğini kapatın

Bazı uygulamalar konum kullanarak çalışıyor. Bu uygulamaların açık kalması pil ömrünün çabucak bitmesi anlamına geliyor. Konumu kullanarak çalışan programları kapatmak da yeterli bir çözüm olmayabiliyor. Bunun için yapmanız gereken şey konum paylaşma özelliğini pasif hale getirmek. Konum kullanmayan uygulamalar da arka planda çalıştığın şarj harcayacaktır.

Klavye sesini kapatın

Akıllı telefonlarda pil ömrü uzatma yolları arasında en etkili yöntemlerden biri klavyenin sesini ve titreşimi kapatmak oluyor. Çok sık mesajlaşıyorsanız klavye sesini kapatmalısınız.

Doğru zamanda ve doğru şekilde şarj etmek

Akıllı telefon şarj ederken yapılan en büyük hatalar arasında telefonu yüzde 100 doldurmak, kılıftan çıkarmadan doldurmak, şarj tamamen bittiğinde şarj etmek oluyor. Bataryanın ömrünü artırmak için pilin tamamen bitmesini beklemeden yüzde 70-80 ‘a kadar şarj etmelisiniz. Şarj esnasında telefonun kılıfından çıkarılmaması veya kasanın üzerinde durması telefonun ısınmasına neden olur ki bu durumda bataryanın ömrü ciddi oranda kısalacaktır.

Hareketli duvar kâğıdı kullanmayın

Şık ve estetik görünüm konusunda hareketli duvar kağıtları ideal olsa da telefonu açtığınızda aktifleşen hareketli arka planlar için pil düşmanı diyebiliriz.

Güncelleme yapmayı ihmal etmeyin

Daha hatasız ve iyi bir kullanım deneyiminde batarya performansı büyük önem taşıyor. Batarya performansını geliştirmek için güncelleme yapmayı ihmal etmeyin.

Bluetooth’u kapatın

Bluetooth, oldukça fazla pil tüketiyor. Bu nedenle kulanmadığınız zamanda Bluetoot’u kapatın.