Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : PFDK'ya göre Fener'in suçu yok


Ceren
13-02-2012, 03:40
Türk futbolunu sarsan şike soruşturması ile ilgili olarak zanlıların ifadelerini alan PFDK'nın, şike iddianamesini hazırlayan savcı Mehmet Berk ile aynı görüşte olmadığı ortaya çıkmaya başladı.

PFDK'ya yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; Fenerbahçeli yöneticilerin, Sivas deplasmanında maçtan bir gün önce ev sahibi takımın yöneticileriyle yemek yemeleri ve bilet alışverişinde bulunmaları savcının iddianamedeki mütalaasına göre suç teşkil ediyor.

Fotospor'un haberine göre Disiplin Kurulu üyelerine göre bu, futbol dünyasında olağan bir durum. Bir diğer örnek Beşiktaş'ın Türkiye Kupası finali öncesi rakip takım İBB'nin iki oyuncusuyla transfer görüşmesi yapması savcıya göre suç sayılabilirken, Disiplin Kurulu'na göre bu, 'talimatlara aykırı transfer faaliyeti' kapsamına giriyor. Dolayısıyla cezası da olaya karışan kişilere hak mahrumiyeti cezasını gerektiriyor.
Şimdiye kadar PFDK'ya savunma verenlerin en önemli dayanak noktaları, ilgili müsabakalardaki gözlemci ve hakem raporları. Eğer maçlarda bir şüphe olsaydı ve bu raporlara yansısaydı TFF soruşturma açar ve ligler tescil edilmezdi.Disiplin Kurulu, Etik Kurulu raporunu inceleyecek, savunmaları dikkate alacak ve delillere göre karar alacak.