PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Shell Neye Benzer? Nasıl Korunur?


fableturk
28-10-2009, 15:41
Merhaba arkadaşlar sizlere sitelerimize girmek için can atan shell in yani herhangibir virüsün neye benzediğini, nasıl korunmak gerektiğini anlatacağım. Umarım hayırlı olur.

Sitemizi bir insan vücudu gibi düşünücek olursak ve sitemizdeki kodlama açıklarınıda bir insan yarası gibi düşünelim. Virüslerin yaradan damara girdiği gibi shellerde sitemizdeki açıklardan site dizinimize girer.

Virüsler nasıl hücre zarımızın deliklerinden girip içindeki DNA yı algılayabiliyor, gen kodlarını görüyor, DNA yı bozuyorsa; Shellde bizim php, html, vs. dosyalarımızın içeriklerini görür ve onu bozma yetkisine sahiptir.
Shell öyle kodlanmıştır ki bulunduğu dizindeki dosyaların kodlarını değiştirme yetkisine sahiptir. Aynı virüsün dna yı değiştirmesi gibi.

Ancak virüs her hücrede faaliyet gösteremez. Kuduz virüsü beyinde, aids virüsü malum yerde olur. Shellerde her klasöre her dosyaya erişemez. O yüzden bizim klasörlerimize ve dosyalarımıza bağışıklık kazandırmamız gerekiyor. Bunu nasıl yaparız? CHMOD ile.

Her dosyamızı 777 verirsek shell girdiğinde yazma izni olduğundan istediğini yapar. O yüzden her klasöre farklı farklı chmod ayarları vermeliyiz.