PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Omegle Tarzı Türkçe Omegle Türkiye Sitesi


PBacklink
27-05-2012, 10:19
Omegle (http://www.omegle-tr.com/omegle-turkey.html) 18 yaşındaki Leif K-Brooks tarafından, 25 Mart 2008 yılında kurulmuş %100 ücretsiz ve üyeliksiz olarak rastgele yazılı, görüntülü ve sesli sohbet etmeyi sağlıyan bir sitedir.Sohbet ederken kendi ekranınızda ''Siz'' (You) karşınızdaki kişininde ekranında ''Yabancı'' (Stranger) yazısı yazar.Sloganı Talk to strangers.. ! yani Yabancılarla konuşundur.Logosu da çapraz omega simgesinden esinlenerek yapılmıştır.İlk açıldığında sadece rastgele yazılı sohbet ( text ) hizmeti veren Omegle 14 mart 2010 tarihinde rastgele görüntülü ve sesli sohbet uygulamasınıda bünyesine kataran gücüne güç katmıştır.

Omegle 'nin kullanımı oldukça basittir ve site sade ve şık bir tasarımdan dizayn edilmiştir.Omegle 'ye girdiğiniz gibi ekranda chate başlama yerinde text (yazılı) ve video (görüntülü ve sesli) chat seçenekleri çıkacaktır.Sadece yazılı chat yapmak istiyor iseniz text chati tıklayarak rastgele olarak karşınıza çıkacak yabancılarla yazılı sohbet yapabilirsiniz.Text seçeneğini seçtiğiniz gibi sistem otomatik olarak karşınıza birisini çıkartacak ve önce hi .. asl ? şeklinde bi ön sohbet eden yabancılarla karşılaşacaksınız.Karşınıza çıkan kişilerin sohbetini beğenmez iseniz disconnect (bağlantıyı kes ) tuşuna bastıktan sonra new (yeni) birine geçme tuşunu seçerseniz sistem otomatik olarak rastgele farklı birini seçecektir.Omegle 'nin video (görüntülü ve sesli) chat kısmını seçer iseniz öncelikle karşınıza çıkan adobe flash player ayarlarına izin veri tıklamanız gerekmektedir.Daha sonra ise sistem otomatik olarak karşınıza bir yabancıyı çıkartacaktır.Karşınıza çıkan yabancıyı beğenmez iseniz disconnect (bağlantıyı kes ) tuşuna bastıktan sonra, new (yeni) birine geçme tuşuyla farklı bir rastgele görüntülü ve sesli aramayı başlatabilirsiniz.

Ayrıca Omegle chats (http://www.omegle-tr.com/etiket/omegle-chat) 'e Facebook hesabinizla giriş yaparak, profinize uygun kişilerle sohbet edebilirsiniz.Omegle 'nin otomatik Google Translate çevirisi sayesinde karşınızdaki yabancıların dillerini seçerekten yazdıklarını otomatik olarak kendi dilinize çevirebilir ve yabancı dil bilmeseniz bile yabancılarla anlaşabilirsiniz.

Omegle 'de şuanda yaklasık 20.000 - 30.000 küsür online kullanıcı mevcut olup hergün 100.000 'lerce kullanıcı Omegle 'yi ziyaret etmektedir.

Omegle 'ye dünyanın heryerinden kullanıcılar girmektedir. Omegle Türkiye (http://www.omegle-tr.com) 'yede de popüler bir site olup, ekşi sözlük, inci sözlük vss gibi sözlüklerde ve haber portallarında, forumlarda hakkında konular açılıp Türk kullanıcılarına tanıtılmıştır.

Omegle 'nin faydalarını saymakla bitiremeyiz.Omegle sayesinde yabancılarla sohbet edip, arkadaş olabilir, komik şakalarla eğlenip karşınızdakini güldürebilir, üstün yeteneklerinizle karşınızdakileri şaşırtıp internet fenomeni haline gelebilir, farklı kültürden insanların kültürleri hakkında bilgi sahibi olaraktan hayata olan bakış açınızı değiştirebilir, yabancılara ülkemizi tanıtıp, davet ederekten turizmimize katkıda bulunabilir ve hatta hayatınızın aşkını bile bulabilirsiniz.