
Yazdan sonbahara geçişte güneşin etkisini azaltması ile ısı değişimlerinden etkilenen metabolizma nezle, grip, bronşit gibi birçok hastalığa karşı savunmasız oluyor.*Güneşin etkisinin de azalmasıyla anksiyete, depresyon ve yorgunluk hissi de artıyor.*Bu durumda bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için beslenmemize dikkat etmeliyiz
Özellikle bakterilere karşı savaşan savunma hücrelerine nüfus eden ve vücudu zararlı maddelere karşı koruyan C vitamini tüketimine özen göstermeliyiz.*Mürdüm eriği, üzüm, şeftali, incir bol C vitamini ve antioksidant içeren meyveler olup bunların*yanı sıra limon, yeşil biber, semizotu gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler de tüketebilirsiniz.
Sofralarımızda taze balığa haftada 2-3 kez yer açmanın da zamanı geldi. Ayrıca*ceviz, badem, fındık gibi kuruyemişlerde kışın vazgeçilmezleri arasında.