![]() |
![]() |
#1 |
![]() |
Mehmet Yaşin : Sirkeyle öpüşmek
Yayınlanma: 26 Ekim 2022 Fransızlar sirke için, "ekşimiş şarap" derler. Doğrudur, sirke bir şeyi ekşiterek, mayalayarak yapılır. En iyisi de ekşimiş kırmızı şaraptan olur.Bence gerçek bir şikemperverin mutfağında mutlaka bulunması gereken bir malzemedir sirke.Ben bu tür malzemelerin ilk ne zaman, nasıl bulunduklarını çok merak ederim. Sirke de bunlardan biri. Kimileri geçmişini 5 bin yıl öncesine, Antik Babil Krallığı'na bağlıyor. Ünlü üzüm bağlarının Babil'de olması bu tezi kuvvetlendiriyor. On...
|
![]() |
Alıntı |
Etiketler |
bir, sirke, ekşimiş, ederim, bunlardan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mehmet Yaşin : Şimdi salyangoz zamanı | Ayca_S | Kültür ve Sanat | 0 | 06-10-2022 19:41 |
Mehmet Yaşin : İki kabuk arasındaki zehir | Ayca_S | Kültür ve Sanat | 0 | 17-09-2022 11:00 |
Mehmet Yaşin : Öğle rakıları | Ayca_S | Kültür ve Sanat | 0 | 13-07-2022 14:50 |
Mehmet Yaşin : Baharatın sanata dönüştüğü mutfak | Ayca_S | Kültür ve Sanat | 0 | 27-06-2022 07:40 |
Mehmet Yaşin : Kuzu, Oğlak, Kokoreç | Ayca_S | Kültür ve Sanat | 0 | 25-05-2022 22:35 |