Forummeydani.Net iletişim arşıv forum

  Forummeydani.Net


Teknoloji Haberleri Son teknolojiye, ayak uydurun.

brazzers gaziantep escort gaziantep escort
instagram yorum hilesi
Yeni Konu   Cevap Yaz

 
Seçenekler Stil
Alt 30-11-2009, 19:55   #1
Bekq


Bekq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 30-11-2009
Mesajlar: 384
Konuları: 370
WEB Sitesi:
İlgi Alanı:
Aldığı Teşekkür:
Ettiği Teşekkür:
WF Ticaret Sayısı: (0)
WF Ticaret Yüzdesi:(%)
WF Puanı: 16
Tünellere Elektronik Koruma Sistemi Geliyor !


Büyükşehir Belediyesi Dolmabahçe- Bomonti Tüneli'ne 20 milyon dolar harcayarak afete karşı otomatik önlem alan sistem yerleştirdi.




Büyükşehir Belediyesi, inşa ettiği karayolu tünellerinin AB standartlarına uygun olması için elektronik beyin yerleştiriyor. Akıllı kamera ve sensörlerden oluşan elektronik beyin, tünellerde meydana gelebilecek kaza ve yangın gibi olağan üstü olaylara otomatik müdahale etmek üzere ayarlandı. Belediyenin "7 Tepe, 7 Tünel Projesi" kapsamında inşa edilen Dolmabahçe-Bomonti Tüneli inşaat çalışmaları tamamlandı. Ancak tünelin hizmete açılışının AB entegrasyon kapsamında şartnamede değişiklik yapılarak elektronik beyin yerleştirilmesine karar verilmesi nedeniyle ertelendiği öğrenildi. Tünele yerleştirilecek sistemin 20 milyon dolar gibi yüksek miktarda olması nedeniyle, alımı gecikti. İlk etapta sadece Kâğıthane- Piyalepaşa tüneline sistem yerleştirilerek geçtiğimiz martta açıldı. Dolmabahçe- Bomonti tüneli için de sistem satın alındı. Montaj ve test çalışmalarının ardından tünelin açılacağı öğrenildi.

HER TÜRLÜ AFETE MÜDAHALE

Sistem, 50 metrede bir yerleştirilen optik kameralar ve sensörler aracılığıyla tünellerde meydana gelebilecek olağanüstü durumlarla ilgili oluşturulan 134 senaryoya göre müdahalede bulunabiliyor. Rüzgârın tünel içerisindeki hızı ideal aralık olan 9 ile 27 kilometrenin dışına taşarsa, elektronik beyin fanları devreye sokarak akımın istenilen düzeyde olmasını sağlıyor. Ayrıca tünel içindeki, karbondioksit ve karbonmonoksit değerleri ölçülerek tedbir alınması sağlanıyor. Elektronik beyin trafiğin yavaşlaması, durması gibi şartlarla, şiddetli lodos halinde de uyarıda bulunuyor.
Bekq isimli Üye şimdilik offline konumundadır     Alıntı

Bekq Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Nokia 6700 Slide ve Nokia 7230 ! Cep Telefonları Bekq 0 1549 30-11-2009 20:20
NBA Ballers Phenom Oyun Bekq 0 1320 30-11-2009 20:18
Samurai Shodown V Oyun Bekq 0 1224 30-11-2009 20:18
Cold War Oyun Bekq 0 1308 30-11-2009 20:17
Görme Engellilere Özel Dokunmatik Telefon ! Cep Telefonları Bekq 0 1240 30-11-2009 20:17



Yeni Konu   Cevap Yaz

Etiketler
elektronik, geliyor, koruma, sistemi, tünellere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:17.

Ferizli Haber Düzce Haber Kaynarca Haber Okey Oyna Hemen İndir indirin.net trsikayet.com

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.37 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

Sex hikaye

ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara kızılay escort çankaya escort kızılay escort ankara eskort eryaman escort escort eryaman eryaman escort Antalya Seo tesbih